fredag 3 september 2010

Mangold och pasta, gott!!

Har ju min mangold växande längs med ingången till huset. Färgsprakande skönheter som trängs bland mina perenner.
 

Är ju första gången jag odlar mangold och över huvud taget äter den.
Så nu gäller det att hitta nya recept så jag får användning av mangolden.
 

Lotta Brinck förser mig med många recept via hennes blogg som ni hittar här.
 

Det här behövs till 4 portioner: Pasta, gärna fullkorn, 300-400 g blad av mangold eller spenat, 1 dl creme fraiche, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 tsk torkad timjan, 2 krm chili flakes

1.Gör så här: Koka pastan.
2.Skölj bladen och riv i grova bitar. Stjälkarna hackar du grovt.
3.Häll en bottenskyla vatten i en kastrull. Lägg i stjälkarna först och täck med bladen. Lägg på lock. Sätt på högsta värme och låt mangolden bara ”smälta” ihop.
4.Blanda ner olivolja, timjan, pressad vitlök och chili.
5.Rör ner creme fraiche. Vill du ha såsigare konsistens tar du mer creme fraiche eller späder med mjölk.
6.Smaka av med salt och peppar.
7.Blanda såsen med den kokta pastan. Servera med svartpeppar och nyriven parmesan.
 

Jag använde mig av grädde istället för creme fraiche, färska kryddor eftersom jag hade sådana i trädgårdslandet.
 

Använde för första gången egen chili. (Hot Lemon, ja det var drag i den!)

Hoppas ni alla får en riktigt fin fredag kväll/Gela

1 kommentar:

  1. MAngold...så otroligt vacker,ännu något jag vill ge mig på för första gången nästa år! :)

    SvaraRadera

Tack alla goa för att ni kommenterar, jag blir så glad åt varje liten kommentar!!