Hur ofta står man inte med en portion tacoköttfärs över när man haft tacos? Vi har flera gånger gjort en tacopaj på resterna. Ungarna älskar det och tillsammans med lite salsa är det kalasgott och väldigt enkelt och snabbt att sno ihop. -Jasså !? - säger vän av ordning. Jodå, kom bara ihåg talet 3, så löser det sig.
Först pajdegen:
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
och 3 streck på smörpaketet (125-150 g smör)
Kläm ut i pajformen och in i ugnen 10-15 min i 225 grader.
Och sedan fyllningen,
3 ägg
3 dl mjölk
3 dl riven ost
Vispa ihop, och ja just det såklart…
3 hg (300g) tacoköttfärs, eller det som blev över efter middagen. Lägg i den förgräddade pajformen och häll över ägg-mjölk-ost-blandningen.
Och sedan in i ugnen igen ca 20 min eller till den blivit gyllenbrun på ytan. Klart!
Servera med salsa eller med, som en del av barnen föredrar – ketchup.
/E.
Aha, kan man göra så!
SvaraRadera