Enklare kan det inte bli.
Försöker ju tänka på hur familjen lever för att ej belasta miljön så mycket. Denna norska rätt passar utmärkt till vår familj oftast kokad på vedspisen. Barnen tycker att det är gott, även vi vuxna.
Till 4 personer.
ca 750 g lammkött med ben eller utan ben.
5 dl vatten
1.5-2 tsk salt
10-15 svartpepparkorn
1 lagerblad
ca 1 kg vitkål
* Lägg köttet i gryta
* Häll på vattnet. Salta och lägg i kryddorna,
* Koka sakta under lock ca 30 min. Använder jag fryst kött direkt i grytan så får det koka längre.
* Skär vitkålen i klyftor under tiden.
* Blanda ner vitkålen i grytan och koka ytterligare ca 20 min.
Servera grytan med kokt potatis och lingonsylt.
Smaklig måltid.
Hi! Thank you for your comment on my Camera Critters post. I'm glad I figured out the translator gadget. I had to say what language yours was, and was right the first time that it was Swedish. I have some lamb cut up for stew in my freezer that I got on sale. My husband has grilled lamb, but we've not used the stew meat before. I think I'll try this way, and put it in the water frozen, like you do.
SvaraRaderaHappy 2010!
Har aldrig testat men varför inte?
SvaraRaderaHärligt att laga på vedspis.
Härligt tänk du har tänk om flera hade det.
ha det gott
Annika
It looks delicious and beautiful!
SvaraRaderaHej Gela!
SvaraRaderaTack för kommentaren hos mig - och så hittade jag ngt kul här, och nu är du tillagd i samlingen.
Jag har faktiskt aldrig provat får i kål, men lamm har man ju ätit...
Ha en skön vecka!
hälsn
AnnA
Så kul med Får i kål på en svensk blogg! Jag hade ingen aning om denna rätten före jag kom till Norge, men den minner ju lite om kålsoppan faktiskt, fast med lamm i stället för svin. Jag har fått den serverad med fårkött, då smakar den lite för mycket ullkofta för min smak, men med lamm går det, då smakar det gott :)
SvaraRaderaHar du blivit känd med Får i kålens venner? Om inte så måste detta vara en länk för dig;
http://www.farikal.no/forside.aspx
Ha en fortsatt finfin dag :)