fredag 4 december 2009
Fläskkarré stek
Kor som far illa, grisar som mår dåligt. Svenska äpplen som är besprutade, i misstag. Tar det aldrig slut. Jag som var glad att hitta svenska äpplen när jag senast handlade köppte dom och trodde jag gjorde ngt. bra.
Var ute i trädgården idag för att se om något överlevt frosten. Var -6,4 när jag tittade på termometern för någon dag sedan.
Jo, vad hittar jag. Morötterna är helt ok ännu, underbart. Brysselkålen plockas in. Broccolin skördas till barnens glädje. Fick även timjan, salvia och persilja skördat till kvällens middagsstek. (Hoppas det var en glad gris)
Har eldat upp i vedspisen och det sprakar så mysigt från köket. Steken goar sig där måste bara komma ihåg att slänga in några vedträn med jämna mellanrum.
Så här gjorde jag dagens stek.
Fläskkarrè utan ben 1.3 kg
5 vitlöksklyftor
Flingsalt
Vitpeppar
Färsk salvia
Färsk timjan
Färsk persilja
Äppelmust ca 4 dl.
* Lägg köttet i en gryta, skala och dela vitlöks klyftorna stick in dom i köttet.
* Sätt i en stektermometer
* Peppra och lägg på de färska kryddorna.
* Salta med flingsaltet
* Sist men inte minst häll över äppelmusten.
Lägg in i ugnen och ta ut när stektermometern visar så.
Servera brysselkål,morötter och potatis till och lingonsylt såklart. Ev. persiljesmör eller vitlökssmör om du är flitig.
Du kan även reda till en sås av skyn om du vill.
Smaklig måltid.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack alla goa för att ni kommenterar, jag blir så glad åt varje liten kommentar!!