onsdag 18 november 2009

Kotletter med rosmarin och äppelmust och grönsakspytt


Gjorde en jättegod middag för några dagar sedan skall dela med mig av receptet.

500g fläsk kotletter eller fläskkarre`
2 klyftor vitlök pressad
3 dl äppelmust
0,5 kött buljongtärning
1 dl mellanmjölk (eller grädde om du vill lyxa till det)
färsk rosmarin enl smak.
ev lite vatten
vetemjöl till redning
Salt och peppar.

Stek kotletterna i en stor stekpanna. Ta upp dom ur pannan när du stekt dom klara. Pressa i vitlöken i pannan du stekt köttet i och tillsätt övriga ingredienser utom vetemjölet som du blandar ut i lite vatten i en kopp innan du tillsätter det. Rör när du tillsätter redningen.
Tillsätt kotletterna igen och låt allt småputtra tills pytten är klar.

Pytt

morötter i små tärningar
palsternacka i små tärningar
potatis i små tärningar
en rejäl skvätt olivolja
försk timjan om du har, annars torkad
flingsalt
vatten
Fräs tärningarna i en gryta med olivoljan. Strö över kryddorna och saltet.Låt rotfrukterna koka i lite lite vatten på botten i ca 20 min. De skall vara lite krispiga. Se upp så det ej tar i botten. lägg eventuellt i mera vatten. rör då och då.

Servera med en sallad.
Smaklig måltid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack alla goa för att ni kommenterar, jag blir så glad åt varje liten kommentar!!