söndag 18 oktober 2009

Väldigt god äppelmust

Detta recept har jag provat några år blir väldigt hållbar och god äppelmust. Håller hela vintern i matkällaren. Och som extra bonus är den väldigt lätt att göra.

Äppelmust

5 liter äpplen
6 liter vatten
1 msk vinsyra
1 tsk natriumbensoat
1 dl socker/liter must.

* Dela äpplena och lägg dem i en stor bunke eller hink med alla övriga ingredienser utom sockret.
* Låt det stå och goa till sig i 5 dygn. Rör om då och då.
* Sila bort äpplena
* Tillsätt 1 dl socker/liter avrunnen must
* Rör om till det löst sig och häll på flaskor.
* Förvara mörkt och svalt.

1 kommentar:

  1. Hur många flaskor går det åt ? Ska testa detta imorgon:) funkar det att förvara längst ner i kylen bor i lägenhet

    SvaraRadera

Tack alla goa för att ni kommenterar, jag blir så glad åt varje liten kommentar!!