söndag 18 oktober 2009

Äppel och tomatmarmelad

Detta är verkligen ett oskrivet kapittel låter egentligen ej gott men har som synes på en bild tidigare en massa gröna tomater och de kan användas här.
Alla sätt är bra utom dom dåliga.
Så nu äldas det på vedspisen och citroner och tomater och äpplen kokas för fullt.Har hittills lagt i 2 dl mera vatten än vad som står på receptet.Tänkte koka i bottnen vilket ej är så bra.
Syltsocker var det ända som fanns till hands så blev även det istället för strösocker...

Äppel- och tomatmarmelad

1 kg helst syrliga, äpplen
1 kg gröna tomater
1 kg strösocker
1½ stor citron eller två mindre
vatten
Skär den tvättade citronen i tunna skivor och dela dem i små bitar. Koka tillsammans med 2 dl vatten ung. ½ timme i en kastrull. Skär äpplen och tomater i små bitar under tiden. Äpplena blir bäst om de skalas och kärnas ur. Tomaterna skärs hela. Lägg det skurna i citrongrytan och häll på 2 dl vatten till. Koka ½ timme eller tills allt har mosat sig. Tillsätt sockret och koka på svag värme tills det blir tjockt ca 1 timme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack alla goa för att ni kommenterar, jag blir så glad åt varje liten kommentar!!