tag:blogger.com,1999:blog-501951557190875355.post3580034475758593130..comments2023-10-11T19:02:36.176+02:00Comments on Gelas hem och tradgard: Gör din egen filGelahttp://www.blogger.com/profile/08354582864837294460noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-501951557190875355.post-45782411500305704222015-06-29T20:09:56.439+02:002015-06-29T20:09:56.439+02:00Hittade denna din sida när kag idag googlade på at...Hittade denna din sida när kag idag googlade på att göra egen fil. Nu vet jag inte om detta stämmer men vet du hur jag har förstått att Amerikafararna fick med sig sin egen goda filkultur över Atlanten? Jo, de doppade en ren tygnäsduk i fil, torkade duken och packade med den. Sedan fortsatte de tillverka sin egen fil "over there". Så ni som bor i Sverige kan ju be någon vänlig själ i Finland torka en "filnäsduk" och skicka på posten 😀Annanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-501951557190875355.post-35996176564404496072011-09-06T14:56:12.159+02:002011-09-06T14:56:12.159+02:00Jo då det är bara att fortsätta spara en liten del...Jo då det är bara att fortsätta spara en liten del av filen nån matsked och tillsätta mjölk sen har du fil om och om igen. MVH GelaGelahttps://www.blogger.com/profile/08354582864837294460noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-501951557190875355.post-16490208217236930842011-09-06T12:14:10.887+02:002011-09-06T12:14:10.887+02:00Antar att man sedan kan fortsätta göra mer fil på ...Antar att man sedan kan fortsätta göra mer fil på den egen gjorda....Berithttp://vinklarochperspektiv.blogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-501951557190875355.post-81848206970689801482011-08-17T23:10:05.804+02:002011-08-17T23:10:05.804+02:00Lagar man i portionskålar på ca.2 dl tar det ett d...Lagar man i portionskålar på ca.2 dl tar det ett dygn. Har testat lite olika:rödfil- rödmjölk/ Lättfil -lättmjölk/ Ekologisk mjölk o.s.v. Tycker det blir bäst med att ha rödfil och sedan slå över lättmjölk. Men det är säkert en smaksak hur gräddig man vill ha den.Mhttps://www.blogger.com/profile/14729554448491305502noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-501951557190875355.post-30251251620683878542011-08-17T21:20:45.804+02:002011-08-17T21:20:45.804+02:00Åh vad härligt med egen fil. På somrarna när vi va...Åh vad härligt med egen fil. På somrarna när vi var barn och det var långt till butiken gjorde vi egen fil, men på mjölk hämtad direkt från fähuset. Mmm...minns än hur gott det var.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-501951557190875355.post-50385096022003000952011-08-16T16:20:40.678+02:002011-08-16T16:20:40.678+02:00Ja så gjorde vi långfil - eller tjockmjölka som de...Ja så gjorde vi långfil - eller tjockmjölka som det heter på min dialekt - när jag var barn. Mjölken var ju inte lättmjölk så det blev ett sådant där "gott lager grädde" ovanpå.<br />Kanel och socker till mums!Pysselfarmorhttp://pysselfarmor.bloggplatsen.se/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-501951557190875355.post-87753951664576430392011-08-15T21:46:58.440+02:002011-08-15T21:46:58.440+02:00Låter gott med egen fil :) Köper filbunkar på ICA ...Låter gott med egen fil :) Köper filbunkar på ICA "Valios" ska testa att göra egen nu ;)<br />Åt alltid hemgjord fil hos mormor i finland på sommrarna när jag var liten!!! Blir lite nostalgisk!!!<br />Skoj att du hittat till min blogg igen, jag har oxå läst ikap lite här ;) du är ju så duktig med fina bilder både på hus, trädgård, barn och hund <br />fattar inte att du hinner... Vilken underbar miljö du skapar åt er!!! Blir lika glad som vanligt att läsa och kolla in din blogg!<br />Kram GunbrittGunbritthttp://www.belgarhuset.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-501951557190875355.post-50741709748738907262011-08-15T17:54:10.469+02:002011-08-15T17:54:10.469+02:00Inte illa med en egen fil!!!! Du är ju för underba...Inte illa med en egen fil!!!! Du är ju för underbar. kram johannaJohanna Stålroshttps://www.blogger.com/profile/14680840133557831606noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-501951557190875355.post-85200116175060725562011-08-15T11:43:40.357+02:002011-08-15T11:43:40.357+02:00Hej Gela!
Jag brukar om somrarna göra egen långfil...Hej Gela!<br />Jag brukar om somrarna göra egen långfil. Det åt jag som barn och som ångermanländska tycker jaag det hör sommaren till. Mycket gott! Så här gör jag: http://morfarshus.blogspot.com/2010/07/kallarsval-langfil.html<br /><br />Lätt som en plätt precis som du beskriver det.Viola_Thttp://morfarshus.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-501951557190875355.post-57561909198982069472011-08-15T11:31:41.753+02:002011-08-15T11:31:41.753+02:00Nej, det kanske är lättare att göra yoghurt för då...Nej, det kanske är lättare att göra yoghurt för då är det lätt att få tag på startkultur i vilken affär som helst. Bara det är något som innehåller en levande youghurtkultur så funkar det bra. <br />Kefirgryn kan hittas på www.alternativ.nu ibland om du vill testa. <br />Malinmalin - home on the rangehttp://www.homeonrange.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-501951557190875355.post-76707962896732811952011-08-15T11:26:42.094+02:002011-08-15T11:26:42.094+02:00Oj, det är gott med egen fil! Måste komma ihåg att...Oj, det är gott med egen fil! Måste komma ihåg att köpa rödmjölk och börja tillverka. Tack för tipset!<br /><br />Kram<br />Sari från PuumuliPuumulihttps://www.blogger.com/profile/13303758026675372706noreply@blogger.com