lördag 22 oktober 2011

LCHF Kålrabbi med Philadelphia

Så här i middagstid så vill jag dela med mig av ett riktigt gott recept.
Serveras med ex. tacoköttbullar, en bit grillat kött
 ja välj vilket tillbehör just du vill ha.
Är lika gott även för den som ej kör bokstavs diet!!
(Supersmeltz)
Jag hade ingen aning hur jag skulle tillreda min kålrabbi så jag improviserade lite. Den är väldigt god att även äta rå.

Det här behövs:

350 g kålrabbi
100 g philadelphia
2 dl grädde
2 doftar svartpeppar
1 nypa salt

Så här gör du:

* Skölj och skala kålrabbin,
*Skär den i strimlor
*Stek den i smör i stekpannan(ska ej bli brun)
*Lägg i Philadelphian och grädden
*Tillsätt saltet och svartpepparn
*Låt puttra en stund tills du tycker att det är lagom koncistens.

Superenkelt och väldigt gott!!!
Underbar krispig smak,
 även dagen efter.
Nästan godare då.

Om ni vill kan ni ju byta ut kålrabbin mot ex. vitkål,
 blir också väldans gott.



Denna kålrabbi fotades på Bergianska stor eller hur.
Vill ni läsa mer om kålrabbi så hittar ni mer info HÄR.
Lycka till /Gela
Posted by Picasa

6 kommentarer:

  1. Låter jättesmaskigt,har aldrig provat
    är annars delvis en bokstavsätare
    Blir kålrabbi i affären imorgon
    Ha en skön kväll

    SvaraRadera
  2. Mmm, älskar kålrabbi sedan mina år på Slottsträdgården Ulriksdal, där den ofta vankas i buffén! Måste definitivt testa ditt recept (om än -laktos) - tack, Gela! :) Mia

    SvaraRadera
  3. Har du odlat egen kålrabbi också? // Anna

    SvaraRadera
  4. Tack så mycket för tipset! Det måste jag prova..har just börjat äta enligt bokstavs dieten och kål, blomkål och broccoli är grönsakerna jag hittils provat på : )
    /Cika

    SvaraRadera
  5. Tack för tipset, det där ska jag prova på. Hoppas du har det bra, sköt om dig!
    Kram, Mico

    SvaraRadera

Tack alla goa för att ni kommenterar, jag blir så glad åt varje liten kommentar!!